2021-04-19 Product News

"Alfa Laval CB24" kondensatorius su minimalia šaldymo skysčio įkrova didina tvarumo potencialą.

"Alfa Laval" toliau plečia lituotų plokštelinių šilumokaičių asortimentą ir pristato "Alfa Laval CB24". CB24 yra pirmasis rinkoje specialus kondensatorius, kuris buvo specialiai optimizuotas darbui su R290, o jo inžineriniai sprendimai leidžia pasiekti beprecedentiškai mažą šaltnešio kiekį ir didesnį šiluminį efektyvumą. Dėl to CB24 sukuria galimybes padidinti tvarumą komercinės šaldymo įrangos, gruntinių šilumos siurblių (GSHP), palydovinių vandentiekio sistemų ir kt. srityse.


"Perėjimas prie mažesnį poveikį klimatui darančių šaldymo medžiagų šiuo metu yra pagrindinė šildymo ir vėsinimo tendencija", - sako Fredrikas Ekströmas, "Alfa Laval" lituotų ir sulydomų šilumokaičių verslo padalinio prezidentas. "Propanas, kurio GWP (visuotinio atšilimo potencialas) yra tik 3, tapo įdomia galimybe daugeliui originalios įrangos gamintojų. Palyginkite tai su R407C, šiandien komerciniame šaldyme dominuojančiu šaldymo agentu, kurio GWP yra daugiau nei 1700, ir nesunku suprasti, kodėl!"

Tačiau propano (R290) naudojimas neapsieina be praktinių ir techninių iššūkių. Dėl saugos sumetimų, susijusių su labai degiu šarmu, kai kuriuose regionuose buvo priimti teisės aktai, ribojantys leistiną šaldymo įkrovą tam tikrose srityse.

"CB24 tikslas buvo išspręsti šiuos iššūkius, susijusius su kai kuriomis šildymo ir vėsinimo užduotimis, kai galimybė naudoti R290 taps vis svarbesnė", - tęsia Fredrik Ekström. "Mes tai padarėme pritaikydami kai kurias unikalias "Alfa Laval" inovacijas, kurias sukūrėme per savo ilgametę patirtį šiose srityse. Taip sukūrėme specialų kondensatorių, kuris sėkmingai prisitaiko prie šaldymo skysčio įkrovos apribojimų dirbant su propanu, neprarasdamas šiluminio našumo."

150 g ir mažiau
Svarbiausias CB24 sėkmės elementas buvo "Alfa Laval" FlexFlow™: patentuota plokštelių konstrukcijos technologija, leidžianti sukurti kanalų asimetriją, pritaikytą prie klausimo terpės. FlexFlow leidžia padidinti turbulenciją ir optimizuoti slėgio kritimą pagal konkrečią paskirtį. Todėl CB24 gali užtikrinti labai efektyvų šilumos perdavimą, tuo pat metu veikdamas su mažesniu nei anksčiau įmanomu propano šaltnešio kiekiu.

"Tai reiškia, kad, pavyzdžiui, CB24 lengvai atitinka griežtas kai kurių komercinių šaldymo įrenginių naudojimo taisykles, pagal kurias propano įkrovos kiekis negali viršyti 500 g", - aiškina Fredrikas Ekströmas." "Tačiau tai dar daugiau. CB24 gali atitikti net daug griežtesnius reikalavimus, taikomus GSHP, kuriems Europoje taikomas tik 150 g ref užtaiso apribojimas."

Kita svarbi CB24 savybė - "Alfa Laval" "PressureSecure" konstrukcija, kuri optimizuoja šiluminių, mechaninių ir medžiagų savybių santykį, kad išlaikytų slėgio apkrovas, susijusias su R290. Taip sukuriamas apskritai tvirtesnis šilumokaitis, ypač prievadų srityse, kurios gali būti labai jautrios su slėgiu susijusioms nuovargio problemoms.

Mažas GWP + didelis efektyvumas = maksimalus tvarumas
"CB24 atveju galimybė naudoti propaną su mažesniu degalų kiekiu yra tik pusė istorijos", - sako Fredrikas Ekströmas. "Galimybė padidinti šiluminį efektyvumą taip pat suteiks naujų galimybių taupyti energiją daugeliui mūsų klientų."

Vienas iš pagrindinių pavyzdžių - komercinio šaldymo įrenginiai, kuriuose naudojamos vertikalios lentynos be lango. Kai anksčiau reikėdavo naudoti iki trijų kondensatorių, dėl itin efektyvaus veikimo galima naudoti tik vieną CB24 kondensatorių.

"Rezultatai taip pat teigiami ir geoterminės energijos naudojimo atveju", - apibendrina Fredrikas Ekströmas. "Mes jau sumontavome pirmuosius CB24 kondensatorius GSHP sistemoje Pietų Europoje. Klientas pranešė, kad tiek mažas ref mokestis, tiek didelis sistemos efektyvumas gerokai lenkia viską, ką jie šiandien mato rinkoje."

Norėdami sužinoti daugiau apie "Alfa Laval CB24" ir visą "Alfa Laval" šildymo ir vėsinimo sprendimų asortimentą, apsilankykite "Alfa Lavals" šildymo ir vėsinimo centre. 

Šildymo ir vėsinimo mazgas

CB24 vignette

Norėdami gauti daugiau informacijos, kreipkitės į:

Erik Uppman

Product Manager

Alfa Laval Lund AB

Phone: + 46 46 36 67 98

E-mail: erik.uppman@alfalaval.com

Susijęs turinys: