Foodec
"Alfa Laval Foodec" horizontalios centrifugos idealiai tinka toms pramonės šakoms, kuriose apdorojami jautrūs maisto ir gėrimų produktai, bei labai svarbu užtikrinti lengvą valymą. "Foodec" horizontaliosios centrifugos yra specialiai sukurtos naudoti maisto ir gėrimų perdirbimo srityse. Pramoniniame maisto perdirbime ypač svarbūs higienos standartai, kad būtų laikomasi griežtų sanitarinių reikalavimų.
"Foodec" dekanterinės centrifugos privalumai perdirbant gėrimus ir maisto produktus
- Didesnė ekstrakcijos išeiga, sausesnės išspaudos ir skaidresnis skystis
- Sumažintos atskyrimo sąnaudos, kartu užtikrinant aukštą galutinio produkto kokybę
- Lengvas ir greitas CIP valymas ( angl. „Clean-in-place“) dėl taikomos AL technologijos ir naujoviškos valdymo sistemos programinės įrangos.
- Didelis veiklos lankstumas, leidžiantis prisitaikyti prie skirtingų procesų ar žaliavų.
- Pavaros sistema suvartoja daug mažiau energijos nei alternatyvios technologijos.
"Foodec" horizontaliosios centrifūgos idealiai tinka naudoti maisto pramonėje, kai apdorojamą medžiagą reikia atskirti į skystąją ir kietąją fazes.
"Foodec" įrenginiai gali būti su dviejų fazių gravitaciniu skysčio išleidimu arba su slėginio skysčio išleidimu („paring“ diskas). Maisto perdirbimui skirtos "Foodec" horizontaliosios centrifugos užtikrina didelę ekstrakcijos išeigą ir labai mažą kietųjų dalelių kiekį skystyje.
Naudojimui, kai keliami griežtesni valymo reikalavimai, galima įsigyti specialius "Foodec Hygiene Plus" įrenginius su papildomomis funkcijomis, kurios palengvina, pagreitina ir dar labiau supaprastina valymą."Foodec" dekanterinės centrifugos pasižymi nuosekliu dėmesiu patikimumui, švarumui, nepertraukiamam darbui ir lengvai priežiūrai. Idealiai tinka pramoniniam maisto ir gėrimų perdirbimui.
Kaip tai veikia
Kaip veikia "Foodec" centrifuga perdirbant maistą
Atskyrimas vyksta horizontaliame cilindriniame dubenyje su sraigtiniu konvejeriu. Produktui patekus iš stacionaraus įleidimo vamzdžio į dubenį skirstytuvas palaipsniui jį pagreitina. Išcentrinė jėga atskiria kietąsias daleles nuo skysčio. Kietosios medžiagos surenkamos ir suspaudžiamos ant dubens sienelių.
Konvejeris dubenyje sukasi šiek tiek kitu greičiu. Juo ant dubens sienelių nusėdusios kietosios medžiagos gabenamos link kūginio galo. Foodec" konstrukcija padidina hidraulinį slėgį būgno viduje, kad pagerėtų srautas pro siaurą angą. Suspaustos ir nusausintos kietosios medžiagos iš dubens išleidžiamos per mažesnio skersmens kūginio galo išleidimo angas. Atskyrimas vyksta per visą dubens cilindrinės dalies ilgį, o nuskaidrintas skystis išeina per parinktuvą (vidinį centripetalinį siurblį).
Visos "Foodec" horizontalių centrifugų drėkinamos dalys pagamintos iš nerūdijančio plieno.
Papildomos funkcijos
"Alfa Laval Foodec" horizontalias centrifugas galima rinktis su kitomis parinktimis, atsižvelgiant į konkrečius eksploatavimo reikalavimus.
- Energiją taupantys maitinimo vamzdžiai gali sumažinti bendrą energijos suvartojimo sąnaudų kiekį. Taikoma ten, kur svarbu mažos energijos sąnaudos.
- Vidinio išcentrinio siurblio konfigūracija su slėgio išleidimo anga jei kyla pavojus dėl oksidacijos ar putų susidarymo.
- Aukštesniam higienos lygiui, "Foodec Hygiene Plus" Modelyje yra visos pažangiausios savybės, užtikrinančios išskirtinį centrifugos dubens vidinį ir išorinį drenažą bei valymą, įskaitant lygius paviršius, kurie padeda palaikyti optimalią higieną. "Foodec Hygiene Plus" įrenginius taip pat galima įsigyti su papildomais "TrueStainless" ir SaniRibs galimybės:
TrueStainless™
Sukurtas ilgalaikės ir neprilygstamos higienos užtikrinimui.
"TrueStainlessTM" užtikrina, kad rėmui ir kitoms pagrindinėms dalims, galinčioms turėti sąlytį su agresyvia aplinka, naudojamas nerūdijantis plienas, todėl užtikrinama optimali higiena ir ilgesnis įrangos tarnavimo laikas.
SaniRibs®
Švaresnis ir efektyvesnis kietųjų medžiagų transportavimo būdas.
Mūsų unikalios suvirintos sandarinimo briaunos sukuria optimalią trintį, kuri užtikrina geresnį ir efektyvesnį kietųjų dalelių transportavimą. Ši naujoviška technologija taip pat pašalina patogenų „karštuosius taškus“ ir leidžia lengvai valyti, o tai reiškia ilgesnį gamybos ciklą, mažiau rankinės priežiūros ir didesnį pelną.
Taikymai
Alaus daryklose
"Alfa Laval" įrodė, kad tiekia pažangių technologijų pramonines maisto perdirbimo mašinas ir įrangą, atitinkančią alaus pramonė reikalavimus, kur daugiausia dėmesio skiriama atskyrimo procesams.
Vaisių sultims
Visiems vaisių sulčių , gamintojams labai svarbu efektyviai išskirti sultis ir pasiekti didžiausią išeigą mažiausiomis sąnaudomis. Taip pat reikia laikytis griežtų higienos standartų. "Foodec" horizontaliosios centrifugos pasižymi universalumu ir higieniškumu, kad galėtumėte visa tai pasiekti.
Pieno pramonėje
"Alfa Laval Foodec" horizontaliosios centrifugos užtikrina efektyvų ir pelningą kazeino ir laktozės perdirbimą į patrauklią, didelės vertės pieno produkciją.
Sojų baltymams
Unikali "Alfa Laval Foodec" horizontalių centrifugų konstrukcija pasižymi daugeliu integruotų privalumų, kurie suteikia didelę naudą perdirbant. Higieniškiausias ir efektyviausias būdas apdoroti sojų baltymų izoliatą.
Augalinės kilmės, pvz., avižų, migdolų ir ryžių gėrimams
"Foodec" idealiai tinka augalinės kilmės gėrimų gamybai daugiausia dėmesio skiriant patikimumui, vandens ir energijos suvartojimo optimizavimui ir maksimaliam žaliavų - nuo sojų ir avižų iki migdolų, ryžių ir kitų - panaudojimui.
Pomidorams
Pomidorai naudojami daugybėje maisto produktų. Tai reiškia, kad yra daugybė ivairių pomidorų apdorojimo būdų. "Foodec" horizontalios centrifugos yra viena iš nedaugelio įrangos rūšių, pasižyminčių įvairiapusiškumu ir higieniškumu tam atlikti.
Vynui
"Foodec" centrifuga vynuogių sulčių perdirbimui ir vyno gamybai. Dėl didelio našumo maisto produktų perdirbimui skirtos horizontalios centrifugos gali pakeisti tradicinius presus ir skaidrinimo įrangą vyndarystėje.
Paslaugos
"Foodec" dekanterių priežiūra yra labai svarbi siekiant užtikrinti optimalų proceso našumą ir kuo geresnes higienos sąlygas.
Priklausomai nuo proceso sąlygų (darbo laiko, žaliavos tipo, proceso temperatūros, CIP ciklų skaičiaus ir t. t.), "Alfa Laval" rekomenduoja:
-
atlikti įrangos patikrą bent kas 4-6 mėnesius;
-
ne rečiau kaip kartą per metus atlikti kapitalinį aptarnavimą.
Kvalifikuoti "Alfa Laval" techninės priežiūros inžinieriai gali atlikti patikrą ir aptarnavimą vietoje arba "Alfa Laval" techninės priežiūros centre.
Norint užtikrinti higieniškas proceso sąlygas ir našumą, labai svarbu palaikyti gerą dubens ir konvejerio būklę. Dubenų ir (arba) konvejerių remontas atliekamas "Alfa Laval" aptarnavimo centre.
Naudojant susijusiąs paslaugas pavyzdžiui, nuotolinę pagalbą ir stebėseną, pratęsite techninės priežiūros intervalus. Techninę priežiūrą, remontą, būklę ir nuotolinę stebėseną galima įtraukti į paslaugų sutartį, pritaikytą jūsų konkretiems poreikiams.
"Alfa Laval" taip pat siūlo mokymus vietoje dirbantiems techninės priežiūros darbuotojams.
Kreipkitės į mūsų specialų paslaugų ekspertą kad gautumėte specialiai jūsų poreikiams pritaikytą aptarnavimo sutarties pasiūlymą.